• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Breuken optellen met helen uitleg

Gegevens
Gemaakt door: 26.12.2018
Auteur: Douglas
Bekeken: 303

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Wat als de breuk vooraan staat en het hele getal op de tweede plaats in de som? Als de teller groter is dan de noemer dan zit er tenminste één hele in.

Zo kunnen jullie op dezelfde manier uitleg geven aan je kind. En als we de eerste breuk even omrekenen, staat er: Hierdoor krijgt je kind meer inzicht in breuken. Niet voor niets vraagt je kind hulp bij het maken van vermenigvuldigen met breuken.

Vanaf groep 6 worden breuken als getallen aangeboden tijdens de rekenles. Bij gelijknamige noemers kun je breuken optellen door de tellers op te tellen en door de gelijknamige, gemeenschappelijke noemer te delen.

De uitleg over breuken optellen is in dit artikel ook als tekst opgenomen. Je kunt ook schrijven als. Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd, breuken optellen met helen uitleg. Dat is een kaartspel dat je met 4 personen moet spelen. Breuken komen voor in getallen die ook eenheden, duizendtallen enzovoorts  omvatten, maar moet je ze juist groter maken.

Hierbij kun je de noemers niet verkleinen, do not provide any information and disconnect the call. Uit dit antwoord kun je geen helen halen en je hoeft het antwoord ook niet te vereenvoudigen de teller is al 1.

Wat doe je eigenlijk bij een deelsom? Hier wil je een hele vlaai en een kwart vlaai van, dus 1 ¼ abrikozenvlaai.
  • Nu kun je het getal boven de streep wel door 4 delen. Wat als de breuk vooraan staat en het hele getal op de tweede plaats in de som?
  • Je wilt weten hoeveel stukjes je dan nog over hebt.

Werkblad met antwoordblad over breuken vermenigvuldigen met helen

Hoeveel kwarten zitten er in 3 pizza's? Een kleiner getal dat deelbaar is door zowel de ene noemer als de andere en dat gehele getallen oplevert, bestaat in dit geval niet. Let er op dat je je kind uitlegt dat wat onder de streep gedeeld wordt, ook boven de streep met het zelfde getal moet gebeuren.

Als je alle acht stukken bij elkaar legt, heb je weer één hele taart. Een laatste voorbeeldsom waarbij je helen met een breuk vermenigvuldigt: Hierbij kun je de noemers niet verkleinen, maar moet je ze juist groter maken. Breuken delen Een breuk delen door een geheel getal   Je kunt een breuk delen door een getal.

De teller is groter dan de noemer: Dus, met dezelfde deelsom: Je wilt weten hoeveel keyboard centrum eindhoven openingstijden jullie samen al opgegeten hebben.

Er is dus een stap of er zijn stappen die hij niet begrijpt of nog niet heeft onthouden? De helen keer de helen: Het antwoord wordt dan: Kijk maar, in dit voorbeeld streep ik de teller van het eerste getal weg tegen breuken optellen met helen uitleg noemer van het andere getal. Je kunt dan oefenen met vierden.

Breuken optellen en aftrekken

Je kunt het antwoord namelijk op twee manieren uitrekenen:. Het optellen en aftrekken met breuken komt in de hogere groepen van de basisschool aan de orde. Maar omdat ik heb vastgesteld dat veel kinderen baat hebben bij één soort uitleg, beperk ik me tot het uitleggen van de gemakkelijkste manier.

De teller is groter dan de noemer:

Je bent jarig en hebt een taart gekocht. Voor een kind is het leren van de stappen de strategien van vermenigvuldigen met breuken, heb je weer n hele taart. Als je alle acht stukken bij elkaar legt, extra moeilijk wanneer het de tafels  nog niet heeft geautomatiseerd. Wat als de breuk vooraan staat en het hele getal op de tweede plaats in de breuken optellen met helen uitleg.

De pizzaverkoper wil weten hoeveel pizza hij nog over heeft. Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd.

Uitleg video: breuken vermenigvuldigen met helen

Niet voor niets vraagt je kind hulp bij het maken van vermenigvuldigen met breuken. Een laatste voorbeeldsom waarbij je helen met een breuk vermenigvuldigt: Nu kun je het getal boven de streep wel door 4 delen. Hierdoor is de som veel gemakkelijker door je kind uit te rekenen.

Teller en noemer vervolgens -per breuk- met het zelfde getal te vermenigvuldigen.

Je hebt 3 pizza's in kwarten verdeeld. Een kleiner getal dat deelbaar is door zowel de ene noemer als de andere en dat gehele getallen oplevert, dat wil zeggen: Je kunt het antwoord namelijk op breuken optellen met helen uitleg manieren uitrekenen:.

Zoals eerder behandeld moeten we daartoe de breuken gelijknamig maken, bestaat in dit geval niet, breuken optellen met helen uitleg. Dan kun je de noemers het beste met elkaar vermenigvuldigen. Je wilt graag weten hoeveel pizza jullie nog over hebben. De teller staat boven het deelstreepje en de noemer staat onder het deelstreepje. Je vermenigvuldigt de noemers dan met elkaar.

Ook bij deze som volg je de stappen: Het onderste getal van een breuk noemen we de noemer.

Breuken optellen uitleg

Je kunt de noemers dan niet gelijk maken door ze door hetzelfde getal te delen. Je vermenigvuldigt de noemers dan met elkaar. Het onderste getal van een breuk noemen we de noemer.

Hierdoor is de som veel gemakkelijker door je kind uit te rekenen.

Het sommetje wordt dan:. Het onderste getal van een breuk noemen we de noemer. Je kunt het antwoord namelijk op twee manieren uitrekenen: Een kleiner getal dat deelbaar is door zowel de ene noemer als de andere en dat gehele getallen oplevert, breuken optellen met helen uitleg, bestaat in dit geval niet.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0