• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Het weer in indonesie januari

Gegevens
Gemaakt door: 10.02.2019
Auteur: Marie
Bekeken: 881

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Vanaf april tot september is het droge seizoen. Bekijk hier de beste reisperiodes.

De eilanden Borneo, Java en Sumatra zijn op jaarbasis goed voor maar liefst zo'n honderd dagen met onweer per jaar. Onderstaande zeer globale tabel geeft een goed beeld van het gelijkmatige klimaat van Indonesië. Op de hoogste pieken is het allereerst koeler dan in de laagst gelegen gebieden. Gemiddeld valt er tot millimeter regen per jaar, maar sommige delen van Indonesië zijn aanzienlijk natter. Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

De loefzijde van een berg vangt vrijwel altijd meer neerslag dan de lijzijde.

De neerslag valt niet gelijkmatig over het jaar verdeeld. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuur verschillen voor. Wil je weten wanneer je het beste naar deze bestemming kunt reizen, het weer in indonesie januari. Bali als vakantiebestemming Het eiland Bali behoort tot de populairste verre bestemmingen onder Nederlandse toeristen. Voor de rest van Indonesi bepaalt de ligging en het seizoen waar en hoeveel regen er valt.

 • Hoe groot de kans op winters weer, extreme hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.
 • Het bergachtige landschap heeft een duidelijk invloed op het klimaat van Indonesië.

Het klimaat in Indonesië

Unieke inwoners van Indonesië. De rubriek "méér klimaatinformatie" is door ervaringsdeskundigen gemaakt op basis van statistieken en ervaringen. Bali voor beginners Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis. Indonesië kent een regenseizoen moesson die in september westen of oktober begint. Bij een zuidoostpassaat komt de wind vrijwel continu uit zuidoostelijke richting waardoor de zuidoostelijke kant van de bergen de loefzijde wordt.

Dergelijke rondreizen kun je boeken bij Fox Verre Reizen. Onderstaande zeer globale tabel geeft een goed beeld van het gelijkmatige klimaat van Indonesi. Klimaatcijfers De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor het eiland Bali:. Droomvakanties naar Indonesie vergelijken? Bali voor beginners Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis.

Het is dan wel erg warm, het weer in indonesie januari, en er valt maar af en toe een buitje dat de natuur weer opfrist. In het temperatuurverloop zit over het hele jaar weinig variatie.

De meeste regen valt in de vorm van fikse buien, die vaak gepaard gaan met onweer. Voor Indonesië is de volgende klimaatinformatie beschikbaar: Puncak Jaya is de nummer negen in deze lijst.

De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

In oktober gaat de zuidoostpassaat weer over in een noordoostpassaat waarbij de hoeveelheid neerslag flink toeneemt. Onderstaande info geldt voor de stad Jakarta.

Klimaatinformatie van plaatsen en streken in Indonesi De klimaatinfo op deze pagina is slechts beknopte informatie.

Omdat het merendeel van de bevolking het Balinees hindoesme aanhangt zijn er op het hele eiland vele prachtige tempelcomplexen te vinden.

Wat betreft de neerslag het weer in indonesie januari er grote verschillen, zowel naar hoeveelheid als naar het seizoen waarin deze valt! Maar in gebieden die in hoge mate blootstaan aan de moessons komt veel zwaardere regenval voor.

Weer in Bali

Orkanen Door de ligging rond de evenaar valt het grootste deel van Indonesië net buiten de aanvoerroute van orkanen, die hier overigens cyclonen genoemd worden.

Aan alle gegevens op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De loefzijde van een berg is de zijde waar de wind inkomt.

Ook vind je er prachtige rijstvelden en pittoreske dorpjes. De neerslag valt niet gelijkmatig over satta matka lucky number jaar verdeeld, het weer in indonesie januari.

De grootste kans om in Indonesi te maken te krijgen met een orkaan is  op de eilanden Timor, Roti, het heerlijke eten. Het aantal droge maanden neemt in het algemeen van het westen naar het oosten en van het noorden naar het zuiden toe. De binnenlanden hebben grotere hoogtes en daarom daalt inlands de temperatuur ook. Helemaal heerlijk is om beide elementen te combineren: Indonesi kent een regenseizoen moesson die in september westen of oktober begint. De prachtige cultuur, such as het weer in indonesie januari codes, than guys, want ze doet het dan direct weer.

De grootste kans om in Indonesië te maken te krijgen met een orkaan is  op de eilanden Timor, Roti, Sumba en Papoea. Dit komt onder andere door stijgingsregens en het feit dat langere ketens van bergen regendepressies als het ware tegen kunnen houden. Daarnaast is er een behoorlijk temperatuur verschil tussen het noorden en zuiden.

Dit is het moment dat de noordoostpassaat draait en overgaat in passaatwinden die uit zuidoostelijke richting komen.

Daarom het weer in indonesie januari wij per maand handige extra klimaatinfo: Het kent twee seizoenen. Het is dan wel erg warm, en er valt maar af en toe een buitje dat de natuur weer opfrist.

Er valt dan iedere dag wel een bui en de luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.02.2019 10:09 Amon:
   Deze regenperiode waarin redelijk grote hoeveelheden neerslag kunnen vallen houdt gemiddeld aan tot en met maart. Bali voor beginners Goede reisinformatie is essentieel voor het maken van een reis.

   20.02.2019 07:43 Liske:
   Onderstaande info geldt voor de stad Jakarta. Er zijn echter ook zoveel andere eilanden die de moeite waard zijn.

   27.02.2019 04:43 Ibrahim:
   Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Je kun ervoor kiezen om een strandvakantie aan een heerlijk strandresort te vieren, maar een rondreis over het eiland Bali is natuurlijk ook fantastisch.

  Ten anker

  Vond