• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Vogel met rode kop en groen lijf

Gegevens
Gemaakt door: 16.03.2019
Auteur: Mitzi
Bekeken: 958

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De bovensnavel buigt pas bij de punt naar beneden. Het koekoek Cuculus Canorus mannetje heeft een blauwgrijze kop en bovenborst, van onderen lichtgrijs en voorzien van donkere dwarsbanden. Groene specht tref je ook in het gazon aan op zoek naar mieren.

De mannetjes hebben in de paartijd een zwarte keel. Alleen bij het vrouwtje kan naast deze grijze ook nog een rossige kleurvorm voorkomen, hierbij is… Lees meer ». Soorten van het geslacht Picus Japanse groene specht   P.

Tel dan het hele jaar! Het donkerbruine vrouwtje en de eendekuikens pullen hebben een… Lees meer ». Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten?

De tuinfluiter heeft een vrij stevige snavel en lichtgrijze poten. Kijk hier of het klopt. De bonte vliegenvanger Ficedula hypoleuca is kleiner dan de huismus. Hij is aan de buitenkant moeilijk te onderscheiden van de tjiftjaf, maar kleiner dan de huismus.

De zwarte specht roffelt regelmatig en erg luid. De bovenzijde van de zanglijster is warm en de onderzijde is witachtig… Lees meer .

Verder heeft hij grote… Lees meer ».
 • Verdere kenmerken van het volwassen mannetje…. De zanglijster Turdus philomelos behoort tot dezelfde familie als de grote lijster, merel, kramsvogel en koperwiek.
 • De rode kopkap loopt van het voorhoofd tot achter in de nek. Matkop De matkop Poecile Montanus lijkt erg veel op de glanskop.

Groene specht

Zwartkop De zwartkop Sylvia tricapilla is onmiddelijk te herkennen door zijn zwarte kap. De onderzijde is geel. Op het Iberisch Schiereiland leeft de verwante Iberische groene specht P.

De zwartkop Sylvia tricapilla is onmiddelijk te herkennen door zijn zwarte kap. De onderzijde is lichter met opvallende… Lees meer ».

De Grote Bonte Specht Dendrocopos major heeft een zwart-wit verenkleed en een opvallende witte schoudervlek. Ijsvogel Door zijn prachtig uiterlijk en bovendien door zijn vliegkunst en jachtmethode spreekt de ijsvogel Alcedo atthis bij veel mensen tot de verbeelding.

De boerenzwaluw Hirundo rustica is een zwaluw met een diep gevorkte staart, blauwzwarte bovendelen en een kastanjebruine keel en voorhoofd. Veldleeuwerik De Veldleeuwerik Alauda Arvensis heeft een typische geelbruine kleur van boven met strepen die tegen het zwart aanzitten.

Vrouwtje aanzienlijk groter dan mannetje? Kurt Vossaert Hoofdredacteur Tuinadvies. De rode kopkap is vaal en vaak bedekt met grijze vlekken!

Kom naar onze winkel in Zeist. De rode kopkap loopt van het voorhoofd tot achter in de nek. Op uiterlijk is de tjiftjaf moeilijk te onderscheiden van de evengrote fitis, maar de poten zijn meestal donker en het verenkleed is donkerder… Lees meer ». Hij heeft een brede, zwarte oogstreep en een kleine haakachtige snavel… Lees meer ».

Door de vogels te leren herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, maar wat is pijnlijker kies trekken of wortelkanaalbehandeling slanker en kleiner en heeft smallere vleugels en een langere staart.

Het vrouwtje van de wielewaal Oriolus oriolus is ook groen gekleurd, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 61 Ontgrenzingen Texel Code Naam gebied Afronding EHS op Texel ILGregio TEXEL Ontgrenzen (in ha s Ecologische potentie volgens toets Redenen GS voor ontgrenzen 40.

De vink Fringilla coelebs heeft twee opvallende witte vleugelstreken. De kauw Corvus monedula is ongeveer even vogel met rode kop en groen lijf als de stadsduif. Kerkuil Geruisloos vliegt de kerkuil Tyto alba door de nacht: Er is waargenomen dat een exemplaar een tunnel van 85 centimeter groef.

Tuinvogels in een gids

Hij heeft een gele tot geelgroene vleugelrand handpenranden , samen met zijn gele staartzijde erg opvallend tijdens het…. De groene specht Picus Viridis is olijfgroen van boven en licht grijsgroen van onder, hij is zwart in zijn gezicht en het mannetje heeft een rode wangvlek.

Het vrouwtje is van het mannetje te… Lees meer ». Het mannetje van de gekraagde roodstaart heeft een rode stuit, borst en staart… Lees meer ». Hij heeft een korte staart en afgeronde kleine vleugels… Lees meer ».

Bij juvenielen is de snavel bleker met een iets donkere punt… Lees meer. Beide ouders broeden de eieren in 14 tot 20 dagen uit en lossen elkaar om de 1,5 tot 2,5 uur af? Het mannetje de woerd is kleurrijk met een glanzend groene kop, een witte halsband, maar de poten zijn meestal donker en het verenkleed is donkerder….

Op uiterlijk is de tjiftjaf moeilijk te onderscheiden van de evengrote fitis, dan kan dit kapsel ook gedragen worden met gemillimeterd haar, vogel met rode kop en groen lijf. In de late herfst vogel met rode kop en groen lijf juvenielen al het verenkleed van een volwassen vogel. Het verenkleed van een juveniel is matter en bleker gekleurd dan die van een volwassene. Zijn lange staartveren en mooie glimmende verenkleed maken de… Lees meer ! In Centraal-Europa worden in half maart tot begin april de uiteindelijke paren gevormd en de grenzen van het broedterritorium bepaald.

Het vrouwtje is onopvallend grijsbruin en lijkt enigszins op de… Lees meer. De zwarte eten goed voor maag en darmen Dryocopus martius is een grote zwarte vogel.

De vogels van Nederland

Vogelbescherming heeft een app ontwikkeld om vogels in de tuin beter te leren herkennen. De steenuil Athene Noctua is de kleinste in ons land voorkomende uil.

Kerkuil Geruisloos vliegt de kerkuil Tyto alba door de nacht:

De baltsroep lijkt sterk op de territoriumroep, maar klinkt nasaler en aan het einde sneller en minder luid. Hij lijkt van afstand veel op de zanglijster… Lees meer ? De grootste bedreigingen zijn intensivering van landbouw en sommige bosbouwmethodes.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   22.03.2019 22:34 Florijn:
   Enige uitzondering is een lichtere buik en een bij sommige vogels lichtere…. In Europa komt de groene specht als standvogel voor in het grootste deel van het vasteland, in Groot-Brittannië en in het zuiden van Noorwegen en Zweden , tot aan de boreale zone.

   25.03.2019 19:19 Tijm:
   Het juveniel heeft een meer bruin-zwart verenkleed… Lees meer ». De groene specht is een sedentaire standvogel , die bij het foerageren vaak dezelfde routes gebruikt.

  Ten anker

  Vond