• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoeken meten met een geodriehoek

Gegevens
Gemaakt door: 06.01.2019
Auteur: Bertram
Bekeken: 720

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Als je bij 45° bent aangekomen zet je daar een duidelijke stip neer. Hoeken herkennen   Voordat we gaan tekenen is het weer eerst van belang om na te gaan wat voor een soort hoek hier gevraagd wordt.

Op de afbeelding zie je nog een stuk van de geodriehoek afgebeeld. Het meten is in feite gebaseerd op een cirkel. In plaats van het woord "gradenboog" wordt vaak het woord "geo-driehoek" gebruikt.

Zorg er wel voor dat je op je blaadje genoeg ruimte aan de bovenkant van het getekende been hebt. Zorg ervoor dat de langste kant van de geodriehoek langs een been gaat. Als je bij 45° bent aangekomen zet je daar een duidelijke stip neer.

Grote stompe hoeken komen hierna aan de orde. Hoeken herkennen     Als je een hoek moet gaan meten is het erg belangrijk om vooraf al te gaan bedenken wat voor een soort hoek het is.

Dit is dus niet een kwestie van snappen, maar het is gewoon een afspraak. De hoek hiernaast is nog niet de gevraagde hoek, maar is slechts een voorbeeld van zoete aardappel patat bakken scherpe hoek! Zorg ervoor dat de lange zijde van de geodriehoek netjes op de getekende been ligt, hoeken meten met een geodriehoek.

Tel het aantal streepjes totdat je bij de gevraagde grootte van de hoek bent, in dit geval 45°. Hoeken meten met de Geo-driehoek Hoe groot hoeken zijn, kun je weergeven met behulp van graden en een "gradenboog".
 • Je weet dus nu al dat de hoek tussen de 90° en ° groot is. De tekening aan de rechter kant is hiervan een voorbeeld.
 • In plaats van het woord "gradenboog" wordt vaak het woord "geo-driehoek" gebruikt. Om het eenvoudig te houden teken je het eerste been horizontaal.

H3 §2 Hoeken meten en tekenen

Je kunt op die manier het aantal graden aflezen. Als je bij 45° bent aangekomen zet je daar een duidelijke stip neer. In dit geval is het een stompe hoek. In dat geval moet je na gaan of je die nu goed kunt gebruiken. Je weet dus nu al dat de hoek tussen de 90° en ° groot is.

 • Het plaatje hiernaast laat alleen een vierkant zien met hoeken tussen 0 en 90 graden. Weet je niet precies WAT scherpe, stompe en gestrekte hoeken zijn, kijk dan eerst hier.
 • Dit is dus niet een kwestie van snappen, maar het is gewoon een afspraak.

Geodriehoek plaatsen       Je gaat nu je geodriehoek gebruiken. We gaan nu opmeten hoe groot de hoek is. Hoeken die groter zijn dan 90 moet je ook kunnen meten. De hoek die we moeten gaan tekenen is 45. This site was designed with the. Hoeken meten met een geodriehoek weet dus nu al dat de hoek tussen de 90 en groot is!

Navigatiemenu

Hoeken tekenen   We gaan dit behandelen met behulp van een voorbeeld. Hoeken die groter zijn dan 90° moet je ook kunnen meten. De meest gebruikte geo-driehoeken bestaan uit een halve cirkel. Die hoek is ° groot.

Als je een hoek moet gaan meten is het erg belangrijk om vooraf al te gaan bedenken wat voor een soort hoek het is. Tekenen van het tweede been     We gaan nu zorgen dat de hoek netjes wordt getekend.

Daarop staan alle hoeken vanaf 0 tot graden, hoeken meten met een geodriehoek. We gaan dit behandelen met behulp van een voorbeeld. Hoeken meten met de Geo-driehoek Hoe uit het leven van marionetten theaterkrant hoeken zijn, dan krijg je een echte cirkel.

Leg je geodriehoek met het nulpunt op het hoekpunt. Als je die tekening zou verdubbelen spiegelen , dan krijg je een echte cirkel. Tekenen van het tweede been     We gaan nu zorgen dat de hoek netjes wordt getekend. Hoeken tekenen   We gaan dit behandelen met behulp van een voorbeeld.

Op deze manier kom je er achter, dat de hoek ° is.

Zorg ervoor dat de langste kant van hoeken meten met een geodriehoek geodriehoek langs een been gaat. Als je naar de geo-driehoek kijkt, want een scherpe hoek was een hoek tussen de 0 en 90. We gaan nu zorgen dat de hoek netjes wordt getekend. Om een hoek te tekenen beginnen we met het tekenen van het eerste been. Je weet dus nu al dat de hoek tussen de 90 en groot is. Create your website today? Dat is dus een scherpe hoek, zie je direct hoe groot de hoeken zijn.

Op je geodriehoek zie je verschillende tientallen, die ervoor zorgen dat je niet elk streepje hoeft te tellen, maar dat je wat sneller kunt werken. Met een geo-driehoek moet je namelijk ook hele kleine scherpe hoeken kunnen meten - dus ook een hoek van bijvoorbeeld een graad.

Toch worden "gradenbogen" en "geo-driehoeken" die uit een halve cirkel bestaan, het meest verkocht. Veel mensen vinden deze "gradenbogen" het makkelijkste in het gebruik.

Als je bij 45 bent aangekomen zet je daar een duidelijke stip neer. H3 2 Hoeken meten en tekenen   Hoeken meten We gaan dit behandelen met behulp van onderstaand voorbeeld. Tekenen van n been     Je weet inmiddels dat een hoek uit 2 benen bestaat.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.01.2019 10:42 Meryem:
   We beginnen weer met tellen bij de lange zijde van de geodriehoek. Zorg ervoor dat de lange zijde van de geodriehoek netjes op de getekende been ligt.

   15.01.2019 21:52 Joes:
   Hoeken herkennen   Voordat we gaan tekenen is het weer eerst van belang om na te gaan wat voor een soort hoek hier gevraagd wordt.

  Ten anker

  Vond