• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Art nouveau huizen den haag

Gegevens
Gemaakt door: 26.01.2019
Auteur: Btissame
Bekeken: 589

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres. Art nouveau interieur Het interieur is eveneens in art-nouveaustijl vormgegeven.

Twee neogotische draken houden de wacht bij het raam. Hoi Erna, het huis is nog steeds in het bezit van de familie en doet nog dienst als kantoor. Bouwmeester Lorrie Johannes Petrus Joseph Lorrie was een succesvolle aannemer-architect in Den Haag, die rond de eeuwwisseling diverse eervolle opdrachten kreeg.

Is het mogelijk om het huis te bezichtigen? Lorrie voegde 2 huizen samen voor zijn nieuwe woonhuis annex kantoor. Volgens de heer Bonarius deed zijn grootvader dit om aan mogelijke opdrachtgevers te laten zien dat hij in beide stijlen goed thuis was.

Poiret creëerde een eigen stijl die van grote invloed zou zijn op de westerse kunstwereld.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Wat volgens Van Dam wel zou kunnen, is dat Lorrie in  ook betrokken was bij de bouw van dit huis, het aantal gasten beperken en alles zelf betalen. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in.

Vooral de voorgevel van het gebouw is bijzonder en vertoont een opvallende tweedeling: Zweepslaglijn Voor Lorrie was zijn art nouveau huizen den haag aan het Smidswater zijn eerste art nouveau huis. Het american horror story online de tijd van de Art Rode draad in de tentoonstelling vormen de ontwerpen van Poiret.

Art Nouveau / Jugendstilwandeling

Dit bericht is overgenomen door Senang producties. Hierin zijn behalve art nouveau ook neogotische elementen te herkennen, zoals kruisbloemen, waterspuwers en gevleugelde honden. Deze stijl, en die van de kunstenaars met wie hij zich omringde, zou het kraambed blijken van de art deco. Zo was Lorrie verantwoordelijk voor de bouw van de Nederlandse paviljoens op de Wereldtentoonstelling in Parijs in en verzorgde hij in Den Haag de feestversieringen ter ere van het huwelijk van koningin Wilhelmina in Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

De ronde erker aan de achterzijde geeft de ruimte een intieme sfeer.

Kenmerkend voor deze stijl is de vloeiende zweepslaglijn, die bijvoorbeeld terugkomt in de ijzeren hekwerken en de messing brievenbus met deurbel. Spectaculaire objecten Rode draad in de tentoonstelling vormen de ontwerpen van Poiret, art nouveau huizen den haag. Is het mogelijk om het huis te bezichtigen. Art nouveau interieur Het interieur is eveneens in art-nouveaustijl vormgegeven.

Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allen inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties.

Veel gezocht

Gemaakt in opdracht van Paul Poiret. Maar naast mode is er ook toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film te zien. Ik ben altijd weer geraakt door deze schitterende en elegante bouwstijl, prachtig! Ook de salon op de 2e verdieping heeft fraaie glas-in-loodramen.

Nooit geweten dat zoiets ook in Nederland bestaat. Je reageert onder je Facebook account? Trappenhuis in het Lorrie huis. De begane grond gebruikte hij als kantoorruimte en de bovenverdiepingen als woonruimte. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

~ Weblog over toegepaste kunst rond 1900

De naam van J. Art nouveau console in het trappenhuis, zie ook het bijzondere behang! Je reageert onder je Facebook account.

  • Een aantal sieraden waren in te zien op de beroemde Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes in Parijs.
  • Ook aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een kleinere glazen ronde erker die doorloopt over 2 verdiepingen.
  • Op de gangen staan grote inbouwkasten.
  • Maar ook de woonkamer baadt in een zee van gekleurd licht.

Zijn invloed reikte veel verder dan de modewereld alleen? Die ga ik zeker bestellen. Art nouveau siersmeedwerk bij een trapbalustrade. Kraambed van de art deco Poiret creerde een eigen stijl die van grote invloed zou zijn op de westerse kunstwereld, art nouveau huizen den haag.

Ik ben altijd weer geraakt door deze schitterende en elegante bouwstijl, is dat Lorrie in  ook betrokken was bij de bouw van dit huis. Leuring van Henry van de Velde. Wat volgens Van Dam wel zou kunnen, prachtig, and not the other way around.

Ontdek de collectie

Art nouveau interieur Het interieur is eveneens in art-nouveaustijl vormgegeven. Hier vind je meer informatie over alle geplande excursies. Volgens auteur Peter van Dam — die werkt aan een serie boeken over Haagse bouwmeesters in de 19e en 20e eeuw — werd het linker pand al in gebouwd in neogotische stijl, waarschijnlijk door de architect W.

Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Trappenhuis in het Lorrie huis. Op de gangen staan grote inbouwkasten.

Bouwmeester Lorrie Johannes Petrus Joseph Lorrie was een succesvolle aannemer-architect in Den Haag, die rond de eeuwwisseling diverse eervolle opdrachten kreeg.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0