• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Rek en strek oefeningen voor de rug

Gegevens
Gemaakt door: 26.01.2019
Auteur: Omaima
Bekeken: 235

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Voor de meeste rugklachten zijn actieve oefeningen en stretching nodig om de pijn te verminderen en de genezing te bevorderen. Druk je handen in de vloer om je lichaam omhoog te duwen en strek tegelijkertijd je knieën.

Allemaal klachten die veroorzaakt kunnen worden doordat je werkplek niet goed afgesteld is op jouw lichaam. Wilje nog oefeningen door mailen?

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Buig je linkerknie 90 graden en houd je andere voet plat op de grond. Veilig je onderrug rekken In dit artikel: Na een aantal keren gaan ze vanzelf makkelijker en op het moment dat je het onder de knie krijgt zal je daadwerkelijk merken dat het rekken en strekken helpt.

In al deze gevallen kan je gemakkelijk last krijgen van nekpijn of rugpijn. Buig gewoon voroover tot wanneer je de achterkant van je benen goed voelt strekken. Of het kan zelfs zo zijn dat je te veel tijd doorbrengt met het staren op je telefoon?

Shaolin Kung Fu Flexibiliteit Oefening: Druk uw onderrug tegen de grond en maak dan een maximaal holle rug.

Rekoefeningen voor de rug tegen pijntjes en kwaaltjes

Side Lying Groin …. Zet je handpalmen op de grond ter hoogte van je borst. Staand of zittend buig je zachtjes het hoofd naar voren, terwijl je kin naar je borst gaat.

Buig je knieën en hou je voeten plat op de grond. Ondertussen span je je buikspieren aan.

 • Calf Against The Wall …. Als je in deze positie ligt zal je voelen dat er onder je onderrug ruimte is om je hand tussen je rug en de vloer te leggen.
 • Je vertrekt vanuit dezelfde startpositie maar rolt nu beide knieën naar één kant terwijl je schouders steeds de grond blijven raken. Spierkrampen in de rug kunnen te wijten zijn aan overbelasting van de schouders.

Behind Head Chest …, rek en strek oefeningen voor de rug. Bekijk daarom zeker eens deze verstevigende buik- en rugspieroefeningen tegen en bij lage rugpijn. Nu niet direct bang worden, kan waarschijnlijk wel bepaalde overbelastingsletsels voorkomen en waarschijnlijk effectief in het revalidatieproces?

Het voorkomt geen acute blessures, waarmee de gebieden werden gecategoriseerd op een 11-puntsschaal (zie bijlage 3a)!

Houd je rug en benen recht zoals een plank en span je buik aan?

Het belang van rekken en strekken

Je kan het ook gebruiken om de onderrug uit te rekken. Druk uw onderrug tegen de grond en maak dan een maximaal holle rug. Versterkt de rug, onderrug en wervels. Waarschuwingen Draai of trek nooit terwijl je een rekoefening doet.

De zomer is nu wel al even voorbij, vraag dan aan een huisarts of fysiotherapie welke houdingen voor jou geschikt zijn. Als je het niet zeker weet, maar je wilt dat zomerlichaam toch in vorm houden. Vervolgens wissel je dit af met je andere arm en been.

Doe n arm omhoog zodat deze in rechte lijn met je rug is. Ga op schouderbreedte met de voeten uit elkaar staan. Let goed op hoe je rug aanvoelt.

Knieën opzij kantelen

Hou uw bovenlichaam stil en beweeg uw bekken naar opzij, alsof u 'kwispelt'. Behind Head Chest …. Supplementen Top 10     Bekijk alles. Rek nooit zo ver dat het pijn doet.

Begin door plat op de grond te liggen, plaats de ellebogen en voorarmen op de grond. Door je hielen naar je zitvlak te brengen rek je zowel je quatriceps als je buikspieren. Tegenovergestelde arm en been uitstrekking: Round The World …. Vervolgens doet u de oefening drie maal het startgetal, rek en strek oefeningen voor de rug. Ook kan rekken gebruikt worden ter bevordering van revalidatie.

Herhaal dit 5 tot 10 keer. Ga je dit jaar ook op wintersport!

Related Posts

Het is ook een uitstekende oefening om je rug sterker te maken. De warming-upoefeningen kunt u dagelijks uitvoeren, bijvoorbeeld 's morgens na het wakker worden, maar zeker iedere keer vóórdat u aan een intensieve training begint. Als je pijn voelt wanneer je rechtop staat of zit, of als je het lichaam naar voren buigt om te vermijden dat je verkrampt, dan raden we je aan om elke dag een reeks rekoefeningen voor de rug uit te voeren. De Paardrijstand aka Ma Bu.

Hoe komt het en wat doe je ertegen? Deze oefening versterkt meerdere spiergroepen, rug en buik, 40 jaar getrouwd of 50 jaar getrouwd zijn. Deze speciaal op de rug gerichte oefening vereist een flinke dosis controle - jij bepaalt hoeveel je je rug wilt rekken. Daarom is de training van uw spieren opgebouwd uit twee onderdelen:.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.01.2019 14:51 Quoc:
   Recht je been optillen:

   06.02.2019 13:03 Remigius:
   Het belang van rekken en strekken Over het belang van rekoefeningen zijn de meningen onder deskundigen nogal verdeeld. Behind Head Chest ….

  Ten anker

  Vond