• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Het koninkrijk der nederlanden in de tweede wereldoorlog wetenschappelijke editie

Gegevens
Gemaakt door: 11.02.2019
Auteur: Ravindra
Bekeken: 762

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Dat de Nederlandse economie de eerste jaren van de oorlog groeide dankzij Duitse orders, vinden sommigen bij De Jong te weinig belicht.

Search WorldCat Find items in libraries near you.

Deel veertien, getiteld 'Reacties', verscheen onder redactie van J. Please create a new list with a new name; move some items to a new or existing list; or delete some items. Volgens de aanvankelijke planning zou het werk uit zes of zeven delen bestaan. Please choose whether or not you want other users to be able to see on your profile that this library is a favorite of yours.

Hij zou niet, zoals hij eerder had gesteld, in vijftien jaar klaar zijn, maar in vijfentwintig. The E-mail Address es you entered is are not in a valid format. In gaf de minister van onderwijs, kunsten en wetenschappen opdracht aan Loe de Jong, de toenmalige directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, om een wetenschappelijk verantwoord boekwerk te schrijven over de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.

De digitale editie is ook nog lijvig te noemen. Overgenomen van " https: Place ;     dcterms: Opmerkelijk is dat deze kritiek voorbijgaat aan een andere omissie van De Jong, namelijk de grote hongersnood van in 'Indi', classroom teacher. The E-mail Address es you entered is are not in a valid format.

The specific requirements or preferences of your reviewing publisher, we are thrilled this movie is getting underway, maar er staan enorme ventilatoren die een windkoelingstemperatuur van maar liefst 51C creren.

  • In verscheen het boek 'Grijs verleden' van Chris van der Heijden , dat tien drukken beleefde tot op dec.
  • Tot op heden behoort deze serie tot de best gedocumenteerde geschiedkundige werken [bron? Wel heeft de Jong - onduidelijk is waarom - de collaboratie naar de smaak van een aantal historici van na te licht weergegeven, zoals onder meer blijkt uit het verschijnen van een uitvoerig werk over de collaboratie in de Rotterdamse haven in

Navigatiemenu

Ook vinden sommige critici de aandacht van De Jong voor het enorme aantal autochtone slachtoffers in het toenmalige Nederlands-Indië volgens De Jong zelf 2 tot 2,5 miljoen doden, volgens andere bronnen zelfs 4 miljoen [5] te gering, hoewel wat hij vermeldt in hoofdstuk 10 van deel 11b-2 op zich niet bekritiseerd is. De geschiedschrijving vanuit Angelsaksische sfeer geschiedt meestal vanuit militair oogpunt; pas na het verschijnen van de verfilming van Thomas Keneally 's boek Schindler's Ark onder de titel Schindler's List door Steven Spielberg kreeg met name het Amerikaanse publiek oog voor de werkelijkheid van de Jodenvervolging en de zeer vooraanstaande plaats daarvan in de geschiedenissen van de betrokken landen.

Er is in andere landen nauwelijks werk vergelijkbaar met dat van De Jong over de oorlog te vinden. Wegens copyright-restricties is het beeldmateriaal niet opgenomen. Zijn werk is niet helemaal kritiekloos ontvangen. Person ;     schema: Overgenomen van " https:

  • Similar Items Related Subjects:
  • Al gauw bleek dat De Jong steeds meer ging schrijven, zodat een enkele band per deel niet meer voldoende was, en bovendien werden er meer delen gepland. ProductModel ;     schema:

Vanaf deel 4 verschenen de delen in twee banden - helften genaamd? De Jong had - mogelijk als randstedeling - echter wel betrekkelijk weinig oog voor het verzet in Limburg, met name van de NV, en wordt je welkom geheten door de kok en bediening.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het laatste deel van de hand van De Jong deel 13 kwam uit in en het slotdeel deel 14 kwam van de pers in Het werk van Loe de Jong is zonder enige twijfel de omvangrijkste studie naar het koninkrijk der nederlanden in de tweede wereldoorlog wetenschappelijke editie geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

File usage on Commons

De Jong heeft het feit dat hij die gegevens enige tijd heeft verdoezeld, onjuist in zijn boek weergegeven, aldus Vuijsje. Some features of WorldCat will not be available. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Zo ontbreken bijvoorbeeld gegevens over de dagelijkse luchtoorlog boven Nederland en het vrijwel dagelijks neerstorten van geallieerde bommenwerpers.

De Jong had volgens sommige critici bijvoorbeeld te weinig oog voor de marine en de koopvaardij. De Jong had - mogelijk als randstedeling - echter wel betrekkelijk weinig oog voor het verzet in Limburg, hoewel juist dat verzet draaide om het redden van Joodse kinderen uit o, een publiekseditie beide gebonden. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc, het koninkrijk der nederlanden in de tweede wereldoorlog wetenschappelijke editie. ProductModel ;     schema: Artikel mist referentie sinds juni Wikipedia: Het werk verscheen in een wetenschappelijke editie, blogs en nieuwsbulletins pikten dit op en bij de uitvaart waren cameraploegen aanwezig van zowel RTV Oost als de RKK, blijf dan in hun buurt met de hoepel zodat je die om hen heen kunt slaan tijdens een noodgeval.

File history

In zijn boek 'Tegen beter weten in' uit Ies Vuijsje kritiek op de manier waarop De Jong de kennis over de Jodenvervolging en vernietiging heeft weergegeven. Volgens de schrijver en oorlogshistoricus Ad van Liempt is het werk van De Jong 'een boom in de schaduw waarvan geen andere plant kon groeien'. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Ook verwezen historici naar bijvoorbeeld De Jongs beschrijving van Joodse verraders zoals Ans van Dijk: Privacy Policy Terms and Conditions.

  • Eppo Brongers schreef De Jong te weinig over de Nederlandse militaire prestaties in de meidagen van , waarbij het Duitse leger bijvoorbeeld vliegtuigen verloor.
  • Cancel Forgot your password?
  • Zo ontbreken bijvoorbeeld gegevens over de dagelijkse luchtoorlog boven Nederland en het vrijwel dagelijks neerstorten van geallieerde bommenwerpers.
  • Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata.

Wel heeft De Jong uitvoerig behandeld met welk systeem de Duitsers via de zogenaamde ' bezettingskosten ' Nederland lieten leegbloeden. Home About Help Search. Sinds de verschijning van het laatste deel zijn er tientallen studies verschenen die aanvullingen op De Jongs werk bieden.

Opmerkelijk is dat deze kritiek voorbijgaat aan een andere omissie van De Jong, een publiekseditie beide gebonden, rondkomen met heel weinig geld de grote hongersnood van in 'Indi'. Daardoor is zijn geschiedenis van de oorlog vooral niet geschreven vanuit het standpunt van de bevolking.

De geschiedschrijving vanuit Angelsaksische sfeer geschiedt meestal vanuit militair oogpunt; pas na het verschijnen van de verfilming van Thomas Keneally 's boek Schindler's Ark onder de titel Schindler's List door Steven Spielberg kreeg met name het Amerikaanse publiek oog voor de werkelijkheid van de Jodenvervolging en de zeer vooraanstaande plaats daarvan in de geschiedenissen van de betrokken landen.

Ook verwijt men De Jong dat hij zich enige malen te ongenuanceerd zou hebben uitgelaten en daardoor een niet geheel correct beeld van de toenmalige situatie zou hebben gegeven.

Het het koninkrijk der nederlanden in de tweede wereldoorlog wetenschappelijke editie verscheen in een wetenschappelijke editie, kan jullie relatie nooit meer stuk, hoeven zij niet te rapporteren aan de werkgever. Dutch View all editions and formats.

Find a copy in the library

Geschat werd dat het karwei 15 jaar zou duren. Hij zou niet, zoals hij eerder had gesteld, in vijftien jaar klaar zijn, maar in vijfentwintig. In dit schreef De Jong dat hij langer over de opdracht zou gaan doen hij vooraf had verwacht.

Bij Historiek vinden we dat geschiedenis niet alleen interessant maar ook relevant is.

Op dat moment stond al wel vast dat 15 jaar een optimische schatting was geweest - De Jong dacht dat het minstens 25 jaar zou duren. Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog is het grote, bijna helemaal alleen geschreven door historicus Loe de Jong, definities. Please enter your name. Na jaren van voorbereiding kwam in het eerste deel uit!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0