• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mag je zomaar naar een andere tandarts

Gegevens
Gemaakt door: 07.03.2019
Auteur: Jacobine
Bekeken: 375

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Iets kleins wat je misschien zou kunnen doen is op onze website je ervaringen bij de huisarts te delen. Zwanger worden Zwanger-bevalling Baby-dreumes Peuter-kleuter Basisschoolleeftijd Puberteit Jongvolwassen

Volgens mij is dit niet helemaal de bedoeling en denk ik dat dit eerder antiobiotica moet zijn, maar zonder dat hij er naar keek heeft hij hem paracetamol geadviseerd. In principe heb je vrije zorgkeuze voor huisartsen. Nou is de vraag van Rianne al meer dan 2 jaar oud, dus ik denk dat ze inmiddels wel is geslaagd… ;- Maar lijkt me inderdaad een top huisarts: Als dat het geval is en je huisarts weigert die te geven, dan je kun een klacht indienen al zou ik niet weten bij wie, NHG?

Toch heb ik vanwege mijn zoon die wel nog in mijn vorige gemeente woont en ook de huisarts heeft, tussendoor contact gehad.

Ze kunnen pas vanaf volgende week vrijdag bij een nieuwe huisarts terecht. Maar die afstand, het was gewoon geen doen. Iemand die weet hoe het zit met eenmalig langskomen. Dit, zonder mij op enige wijze op de hoogte te stellen, перейдите на страницу Архивированные версии Flash Player!

Beste Depi, Het is een richtlijn dat bij verandering van huisarts het medisch dossier direct wordt overgedragen aan uw nieuwe huisarts. En als dat niet lukt, kan je een afspraak maken met die andere arts en kijken of hij je verder kan helpen. Er zitten altijd wel rotte appels ertussen en gelukkig hebben wij nu in Leeuwarden toch een toffe peer gevonden.

Je begrijpt dat ik in die50 jaar al eens een andere arts heb toegewezen gekregen! Op die manier voelt het ook als een geruststelling als je in de toekomst toch wél een huisarts nodig hebt. Dat is een vervelende situatie.

 • Hij heeft de verplichting om zorg te dragen dat het dossier goed bij de nieuwe huisarts komt.
 • Nou is de vraag van Rianne al meer dan 2 jaar oud, dus ik denk dat ze inmiddels wel is geslaagd… ;- Maar lijkt me inderdaad een top huisarts: Net zoals jij mijn dossier laten verwijderen?

Tijdens het telefonisch contact vertelde de assistente mij dat ik toestemming moest vragen aan mijn huidige huisarts, omdat zij afspraken hebben gemaakt dat ze geen patienten van elkaar overnemen. Omdat de klachten blijven aanhouden hebben wij de hulp ingeroepen van een orthomoleculaire arts.

Nu zijn er in mijn gemeente 2 huisartsen die nog plek hebben. Op die manier voelt het ook als een geruststelling als je in de toekomst toch wl een huisarts nodig hebt. Tegucigalpa schreef op 31 januari Het laatste jaar hebben wij mag je zomaar naar een andere tandarts geregeld bezocht. Tweeling tegelijk voeden fles u ons hierover meer informatie geven.

VIVA nieuwsbrief

Vul je postcode in en je krijgt een lijst met huisartsen bij jou in de buurt. Zie ookk het bericht van 15 maart j. Madelief, Het is je recht om over te stappen naar een andere huisarts. Maar het is altijd aan jezelf of je dit natuurlijk wilt.

Toch heeft u voldoende reden om over te stappen enzal men aleen al uit coulance tot een onderlinge oplossing moeten komen. Mijn man is zelf de volgende ochtend naar de praktijk gegaan. De huisarts is verplicht om bij spoed binnen 15 minuten bij de patint te kunnen zijn. Je begrijpt dat ik in die50 jaar al eens een andere arts heb toegewezen gekregen.

Op wat voor manier vertel ik dat aan hem.

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Maar als je een adres hebt in Gelderland waar je doordeweeks woont, kan ik me voorstellen dat hiervoor een uitzondering wordt gemaakt. Kortom, ze zitten nu dus een week zonder huisarts. Ik word er zo moedeloos van.

U zult met uw huisarts moeten praten en dan zal hij bekijken of je naar een andere huisarts kan en die ook aanwijzen. Beste Moontje, maar dit is niet wettelijk verplicht, mag je zomaar naar een andere tandarts. Al met al kregen we de indruk dat hij ineens geld nodig had. Heb geen vertrouwen in mijn huisarts kan ik daarom een andere huisarts nemen.

De huisarts kan in overleg met de patint afwijken van deze 15 minutengrens. De maximale afstand naar je huisarts is 15 minuten reistijd, the other on the train. Mocht je hierbij nog hulp willen kun je het hier laten weten of een mail sturen naar gezondheidszorg independer. Als vuistregel wordt een reistijd van maximaal 15 minuten aangehouden tussen het woonadres en de huisartsenpraktijk.

VIVA op social media

Maar ik slik medicijnen en andere huisartsen die ik benaderd heb willen deze medicijnen niet voorschrijven. De arts kan uw verzoek weigeren als: Helaas moest ik toen in een vakantie weer naar een vervanger die dezelfde vraag stelde. Daarom wel altijd eerst informeren maar als dat overstappen geen probleem is zou ik me er verder niet zenuwachtig over maken danwel allerlei smoesjes verzinnen.

Met vriendelijke groeten, Tamar de Jonge. Voel je niet bezwaard, een goede huisarts zal dit niet al te persoonlijk opvatten en als u het uitlegt kan het een leermoment zijn voor deze huisarts. Nu heb ik opnieuw de vraag gesteld maar krijg vandaag van de assistente de mededeling dat onze vorige huisarts ons niet meer aanneemt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.03.2019 05:03 Ulrich:
   Het is wel netjes om een gesprek aan te gaan met uw oude huisarts over de reden van uw vertrek.

  Ten anker

  Vond